Kuumasinkitys

Euroopan ympäristöystävällisin kuumasinkitys – täysin hiilineutraalisti

Kuumasinkitys antaa erittäin kestävän ja huoltovapaan korroosiosuojan teräsrakenteillesi jopa vuosikymmeniksi, pienentäen niiden elinkaarikustannuksia esimerkiksi maalaukseen nähden. Tarjoamme tuotteillesi täysin hiilineutraalin kuumasinkityksen ainoana toimijana Suomessa ja uudella Liedon tehtaallamme teemme sen Euroopan ympäristöystävällisimmin.

Käytössäsi on Suomen monipuolisin patavalikoima sekä linkolinja pienempien tuotteiden pinnoitukseen. Kuumasinkityslaitoksemme sijaitsevat Liedossa, Pirkkalassa, Lievestuoreella, Aurassa ja Mikkelissä.

Kuumasinkitys on kustannustehokkainta

Vaikka kuumasinkitys tunnetaan erinomaisesta suojasta korroosiota vastaan, myös muut ominaisuudet tekevät siitä lyömättömän valinnan terästuotteiden pinnoitukseen. Huoltovapaus ja alhaiset elinkaarikustannukset takaavat, että kuumasinkitys on kustannustehokas pinnoite mm. maalaukseen verrattuna. Kuumasinkitty tuote kestää aikaa ja kulutusta, kun kemiallisen reaktion myötä sinkki reagoi teräksen kanssa maalauksen muodostaessa vain suojakerroksen teräspinnan päälle. Sinkki myös tunkeutuu rakenteen sisäosiin suojaten tuotteesi kauttaaltaan ja se paikkaa asennuksen tai käytön aikana syntyneitä vaurioita.

Kuumasinkitys on siis tehokas ja monipuolinen pintakäsittelymenetelmä, minkä vuoksi sitä suositaan paljon rakennusteollisuudessa, rautatie-, maantie- ja voimalinjarakentamisessa, sekä kulkuneuvo- ja konepajarakenteissa ja esimerkiksi pihakalusteissa.

Varmistamme laadukkaan kuumasinkityksen jo suunnitteluvaiheessa

Jotta kuumasinkitys ja sen tuomat hyödyt ovat parhaimmillaan, on osattava huomioida tiettyjä rakenteellisia seikkoja jo tuotteen suunnitteluvaiheessa. Siksi tarjoamme tarpeisiisi räätälöidyn Aurajoki-akatemian, jossa asiantuntijamme käy kanssasi läpi kaiken olennaisen ja varmistamme tuotteillesi parhaan mahdollisen korroosiosuojauksen.

Kuumasinkitys antaa jopa 20 vuoden takuun

Kuumasinkityksessä noudattamamme kansainvälinen EN ISO 1461 -standardi takaa kannaltasi toimivan prosessin. Toimintamme on sertifioitu myös laatu- ja ympäristönäkökulmista. Konsultoimme mielellämme pinnan visuaalisuuteen ja pinnan paksuuteen liittyen.

Ilmastorasitusluokkiin C1–C3 pystymme tarjoamaan pinnoitukselle 20 vuoden takuun. Lisätietoja ja takuuehdot saatavissa meiltä. Takuusta on sovittava ennen pinnoitusta. Laatujärjestelmämme on sertifioitu ISO 9001:2015 -standardin ja ympäristöjärjestelmämme ISO 14001:2015 -standardin mukaisesti.

Tuotteidesi kuumasinkitys tehdään ripustamalla tai lingossa

Teräs puhdistetaan peittaamalla se laimeassa suolahapossa, jossa tuotteesta lähtevät pois ruoste ja valssihilse. Vesihuuhtelun jälkeen kappaleet upotetaan vielä juoksutekylpyyn, jossa pintaan tulee suojaava suolakerros estäen terästä hapettumasta ennen varsinaista sinkkikylpyä. Puhdistusvaiheiden jälkeen ripustettu rakenne upotetaan sulaan (450°C) sinkkiin, jossa sinkki ja puhdas teräs reagoivat keskenään ja muodostavat pinnoitteen (3-kerroksinen faasisidos + puhdas sinkki). Teräksen Si-pitoisuudesta, sinkittävän materiaalin paksuudesta ja upotusajasta riippuen kerrospaksuudet vaihtelevat noin 40-200 mikrometriin.

Pienosat, kuten naulat, mutterit ja aluslevyt, puhdistetaan samaan tapaan. Esikäsittelyn jälkeen pienosat laitetaan reiälliseen koriin, jossa ne upotetaan sulaan sinkkiin (540-560°C). Tuotteet lingotaan korissa heti sinkityksen jälkeen, jolloin ylijäämäsinkki irtoaa pois nopean kiertoliikkeen ansiosta (n. 800 kierrosta/min) ja tuotteiden pinnat jäävät tasaisiksi ja hienoiksi. Korkeamman lämpötilan vuoksi sinkkikerroksesta tulee hieman ohuempi ja mattapintaisempi.

Tarjoamme kuumasinkityt tuotteemme tarvittaessa myös passivoituina.

Ohjeet pintakäsittelyyn tuotavista tuote-eristä

Jotta saamme tilauksesi mahdollisimman nopeasti ja helposti työn alle, toimitathan tuote-eräsi mukana täytettynä valmiiksi laatimamme lähetteen.

Voit myös laatia lähetteen itse, jolloin toivomme löytävämme siitä seuraavat tiedot:

 • Asiakkaan täydelliset yhteystiedot
 • Tuotavan erän työnumero tai merkki (esim. työmaan nimi)
 • Tuote-erään mahdollisesti liittyvä tarjousnumero 
 • Tieto mahdollisista jälkikäsittelyistä (esim. maalaus, passivointi, jne.)
 • Tieto ennalta sovituista lisätöistä (esim. kierteiden avaus, pintojen suojaaminen, jne.)
  Pintojen suojauksesta ja erityispakkauksesta tulee myös toimittaa siihen tarvittavat piirustukset ja ohjeet
 • Lähetyslista, jossa on eritelty pinnoitettavan erän sisältö kollitietoineen esim.
  4 kpl PP100*100*4 L=3500-4000 / 1 nippu
  6 kpl HEA 200 L=2500 / 1 nippu
  2 kpl KEHÄ PP80*80*3 1500*4000 / 1 nippu
  154 kpl ALUSLEVYJÄ 50*50*2,5 / 1 lava
 • Tieto mahdollisesta jatkotoimituksesta (toimitusosoite, rahdin kuljettaja, maksaja, mahdolliset sopimusnumerot, yms.)
 • Mikäli asiakas tilaa erän tukkurilta tai alihankkijalta, tulee erän mukana toimittaa yllä mainitut tunnistetiedot, kuten myös suorissa asiakastoimituksissakin.

Palvelu on saatavilla alla olevissa toimipisteissä

Ilmakuva Liedossa sijaitsevasta Aurajoki Oy:n kuumasinkityslaitoksesta.

Lieto

Suurin sinkittävä kappalekoko:

Kertakastolla
12,5 x 1,35 x 3,2 m

Ilmakuva Pirkkalassa sijaitsevasta Aurajoki Oy:n kuumasinkityslaitoksesta.

Pirkkala

Suurin sinkittävä kappalekoko:

Kertakastolla
9 x 1,45 x 2,4 m

Kääntökastolla
Palkit 12 x 0,2 x 0,2 m
Tasot 9 x 1,45 x 3,5 m

Ilmakuva Lievestuoreella sijaitsevasta Aurajoki Oy:n kuumasinkityslaitoksesta.

Lievestuore

Suurin sinkittävä kappalekoko:

Kertakastolla
12,5 x 1,45 x 2,2 m

Kääntökastolla
Palkit 19 x 0,5 x 0,5 m
Tasot 12,5 x 1,45 x 4 m

Ilmakuva Aurassa sijaitsevasta Aurajoki Oy:n kuumasinkityslaitoksesta.

Aura

Linkosinkitys

Ilmakuva Mikkelissä sijaitsevasta Aurajoki Oy:n kuumasinkityslaitoksesta.

Mikkeli

Tilapäisesti kiinni

Yhteyshenkilösi

Ota yhteyttä

Haluatko antaa palautetta, kysyä jotain tai jakaa meille uusia ideoita? Onnistuimmeko erityisen hyvin jossakin? Kerro meille, jotta voimme jatkossakin toimia samalla tavalla.

Muita palveluja

Elektrolyyttiset pinnoitteet

Tarjoamme käyttöösi Suomen monipuolisimman ja laajimman pintakäsittelyvalikoiman – elektrolyyttiset pinnoitteet. Valikoimaamme kuuluu yli 50 erilaista pinnoiteyhdistelmää, jotka tarjoavat tuotteillesi sen käyttötarkoituksen kannalta ratkaisevassa asemassa olevia ominaisuuksia.

Lue lisää

Teräsrakenteet

Valmistamme kantavat teräsrakenteet piirustustesi mukaan monipuolisesti aina raitioteistä voimalinjoihin ja sähköasemiin. Meiltä saat vaivattomasti teräsrakenteidesi toimituksen työmaallesi esiasennettuna Suomen lisäksi myös Ruotsiin ja Baltian maihin.

Lue lisää