Elektrolyyttiset pinnoitteet

Elektrolyyttiset pinnoitteet – käytössäsi Suomen kattavin valikoima

Alamme johtavana toimijana tarjoamme käyttöösi Suomen monipuolisimman ja laajimman pintakäsittelyvalikoiman – elektrolyyttiset pinnoitteet. Valikoimaamme kuuluu yli 50 erilaista pinnoiteyhdistelmää, jotka tarjoavat tuotteillesi parhaan mahdollisen korroosiosuojan, visuaalisesti upean pinnanlaadun ja muita tuotteen käyttötarkoituksen kannalta ratkaisevassa asemassa olevia ominaisuuksia.

Huippuluokan elektrolyyttiset pinnoitteet ammattitaidolla

Luota meihin korkealaatuisen pinnoitusratkaisun tarjoajana. Oma laboratoriomme ja kokenut laboranttimme varmistavat, että tuotamme elektrolyyttiset pinnoitteet ensiluokkaisella laadulla. Automatisoidut pinnoituslinjamme ja ammattitaitoinen henkilökuntamme takaavat pintakäsittelyidemme tasaisen laadun ja toimitusvarmuuden. Sertifioidut toimintatapamme ja monipuolinen mittavälineistömme takaavat, että tuottamamme elektrolyyttiset pinnoitteet täyttävät korkeimmatkin odotukset.

Osaamistamme hyödynnetään monipuolisesti mm. sähkö-, kulkuneuvo-, elektroniikka-, rakennus- ja koneenrakennusteollisuuden tuotteissa.

Kaikki tarvitsemasi helposti yhdestä paikasta

Tarjoamme enemmän kuin pelkän pintakäsittelyn. Valikoimamme kattaa laajan skaalan lisäkäsittelyjä, kuten hiontaa, lasikuulapuhallusta, täryhiontaa, kiillotusta, vedynpoistohehkutusta ja maalausta. Huolehdimme tuotteistasi aina asiakaspakkaukseen asti, mikä säästää sinulta aikaa ja vaivaa.

Voimmeko helpottaa arkeasi vielä muulla tavoin? Meiltä saat myös mm. kattavat laaduntarkastukset ja tuotteidesi pakkaamisen asiakaspakkauksiin. Halutessasi voimme huolehtia tuotteidesi toimittamisesta suoraan loppuasiakkaalle, vähentäen samalla tarpeetonta logistiikkaa ja kustannuksia. Yhdistämällä useat palvelut saman katon alle varmistamme, että tuotteesi saavat parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa tarjoamme tehokkaat ja luotettavat kuljetuspalvelut sekä Suomeen että ulkomaille. Tämä ei ainoastaan varmista kustannustehokasta logistiikkaa, vaan mahdollistaa myös tuotteidesi nopean ja turvallisen toimituksen perille saakka.

Alumiinin anodisointi eli "eloksointi"

Tuotteen maksimimitat
3,3 x 0,8 x 1,4 m

Käyttötarkoitus/ominaisuudet
Sähkökemiallinen pinnoitusprosessi alumiinituotteille, muodostaa tuotteen pinnalle oksidikerroksen, joka antaa alumiinille hyvän korroosiosuojan, miellyttävän ulkonäön ja erilaisia käyttöominaisuuksia, kuten kovuutta ja kulutuksenkestävyyttä.

Anodisointikerroksen ulkonäköön vaikuttavat tekijät muodostuvat pääosin raaka-aineen pinnanlaadusta, käytetystä alumiinilaadusta ja sen puhtaudesta.

Käsittelyt
Anodisointi tapahtuu rikkihappoliuoksessa. Tuotteen pinnalle muodostunut oksidikerros voidaan jättää joko luonnonväriseksi tai värjätä mustaksi. Värjäämisen jälkeen pinta tiivistetään. Jos tuote maalataan anodisoinnin jälkeen, pinta jätetään tiivistämättä.

Värivaihtoehdot
Luonnonväri ja musta

Standardi
EN ISO 7599

Alumiinin kiiltoanodisointi / kemiallinen kiillotus

Tuotteen maksimimitat
3,3 x 0,35 x 1,4 m

Käyttötarkoitus/ominaisuudet
Alumiinin kiillotus perustuu alumiinipinnan aggressiiviseen syövyttämiseen kemiallisesti, jolloin alumiinipinnan mikroprofiili pienenee ja pinta muuttuu tämän johdosta kiiltäväksi.

Kiillotusprosessia voidaan käyttää joko yksin tai yhdessä anodisointiprosessin kanssa. Yhdessä käytettynä tuotteeseen saadaan anodisoitua tasaisen kiiltävä anodisointikerros, joka antaa tuotteelle hyvän korroosiosuojan ja miellyttävän kiiltävän ulkonäön, sekä kovuutta ja kulutuksenkestävyyttä.

Yleisesti ottaen alumiinin kemiallinen kiillotus soveltuu monille alumiinilaaduille. Kuitenkin paras ja erittäin korkea kiilto saavutetaan puhtaalle alumiinille.

Alumiinin passivointi (Iridite NCP & Surtec 650)

Tuotteen maksimimitat
3,3 x 0,8 x 1,4 m

Käyttötarkoitus/ominaisuudet
Kemiallinen pinnoitusprosessi, jossa alumiinin pintaan muodostuu RoHS-direktiivin mukainen passivointikerros. Passivoinnin pintakerroksen väri on melkein väritön.

Alumiinin passivointia käytetään erityisesti lisäämään tuotteen pinnan sähkönjohtavuutta. Pintakerroksen etuina ovat hyvä korroosiosuoja ja lämmön kesto (350 °C) ilman, että korroosiosuojaominaisuudet heikkenevät, ja se toimii hyvänä tartunta-alustana maalipinnoille. Passivoitu alumiini kestää jauhemaalausuunin vaatiman korkean lämpötilan.

Standardi
EN ISO 12487

Hopeointi 
(+passivointi)

Käyttötarkoitus/ominaisuudet
Sähkökemiallinen prosessi saostaa tuotteen pinnalle tasaisen kiiltävän hopeapinnan. Hopeapinnoitetta käytetään antamaan tuotteille sähkön- ja lämmönjohtokyvyn sekä kovuutta ja kulutusta lisääviä ominaisuuksia. Prosessilla voidaan pinnoittaa teräs-, kupari- ja kupariseospintoja sekä nikkelöityjä kappaleita.

Jälkikäsittelyt (passivointi)
Hopeapinnoite tummuu ajan myötä ja tätä luonnollista reaktiota vastaan hopeoidut tuotteet usein suojataan passivoinnilla. Passivointipinta on täysin kirkas, joten se ei vaikuta alkuperäisen pinnan kiiltoon tai muihin hopeoinnilla saavutettuihin ominaisuuksiin.

Kaikki tuotteet passivoidaan hopeoinnin jälkeen RoHS-hyväksytysti.

Valittavissa on joko ripustus- tai rumpupinnoitusmenetelmä.

Standardi
EN ISO 4521

Kemiallinen nikkeli

Tuotteen maksimimitat
1,8 x 0,8 x 0,25 m

Vain kuparimetalleille

Käyttötarkoitus/ominaisuudet
Autokatalyyttinen nikkelipinnoite sopii erityisesti sovelluksiin, joissa pinnoitteelta vaaditaan mittatarkkuutta, käyttöolosuhteet ovat erityisen vaativat ja tavoitteena on pitkä elinkaari.

Kemiallinen nikkeliprosessi saostaa tuotteen pinnalle puolikirkkaan ja erinomaisesti levittyvän sekä tasoittuvan nikkelipinnan. Kemiallisesti saostettu nikkelikerros on erittäin sileä, tahriintumaton ja kulutuksen kestävä, ja se antaa tuotteelle vaikeissakin olosuhteissa erinomaisen korroosionkestävyyden.

Valittavissa on joko ripustus -tai rumpupinnoitus menetelmä.

Standardi

Pinnoite täyttää EN ISO 4527 -standardin ja RoHS-direktiivin vaatimukset.

Kiiltokromaus

Tuotteen maksimimitat
1,8 x 0,8 x 1,3 m

Käyttötarkoitus/ominaisuudet
Sähkökemiallinen prosessi saostaa tuotteen pinnalle tasaisen kiiltävän, hyvin levittyvän ja sävyltään kauniin sinertävän kromipinnan.

Ns. dekoratiivisessa koristekromauksessa käytetään aluspinnoitteena kromin alla aina nikkeliä. Kromilla parannetaan nikkelöidyn tuotteen korroosiosuojaa ja näyttävyyttä.

Kiiltokromipinnoitetta käytetään antamaan tuotteille dekoratiivisia ominaisuuksia, kovuutta ja kulutusta lisääviä ominaisuuksia, sekä erittäin hyvää korroosiosuojaa.

Standardi
EN ISO 1456

Kuparointi

Tuotteen maksimimitat
2,7 x 0,5 x 1,3 m

Käyttötarkoitus/ominaisuudet
Sähkökemiallinen prosessi saostaa tuotteen pinnalle korkeakiiltoisen, huokosvapaan ja hyvin levittyvän kuparipinnan.

Kuparipinnoitetta käytetään usein muiden pinnoitteiden välipinnoitteena antamaan tuotteelle lisäominaisuuksia, kuten hyvää peittokykyä, tartunta-alustana ja lisäkorroosiosuojaa tuovana kerroksena.

Prosessilla voidaan pinnoittaa teräs-, alumiini-, kupariseos- ja sinkkipainevalukappaleita.

Valittavissa on joko ripustus- tai rumpupinnoitusmenetelmä.

Standardi
EN ISO 1456

Niklaus (+puolikiiltonikkeli)

Tuotteen maksimimitat
2,7 x 0,5 x 1,3 m

Käyttötarkoitus/ominaisuudet
Sähkökemiallinen prosessi saostaa tuotteen pinnalle korkeakiiltoisen (peilikiilto), erinomaisesti levittyvän ja tasoittuvan nikkelipinnan. Lisäksi prosessi soveltuu erinomaisesti kaksoisnikkelöintiprosesseihin (1. kerros puolikiiltonikkeli + 2. kerros kiiltonikkeli), tällöin tuotteelle saadaan erityisen hyvät korroosiosuoja ominaisuudet myös ulko-olosuhteisiin.

Nikkelipinnoitetta käytetään antamaan tuotteille dekoratiivisia ominaisuuksia, kovuutta ja kulutusta lisääviä ominaisuuksia, sekä erittäin hyvää korroosiosuojaa. Lisäksi nikkelipinnoitetta käytetään aluspinnoitteena kiiltokromin alla. Tarpeen vaatiessa pinnoitekerroksia voi nikkelin alla olla useita antamaan tuotteelle lisäominaisuuksia.

Valittavissa on joko ripustus- tai rumpupinnoitusmenetelmä.

Standardi
EN ISO 1456

RST-peittaus

Tuotteen maksimimitat
3,0 x 0,7 x 1,3 m

Käyttötarkoitus/ominaisuudet
RST-peittaus puhdistaa syövyttämällä kaikki pinnan epäpuhtaudet, kuten hehkuhilseet ja värjäymät. Tämän jälkeen pinnalle muodostuu korroosiosuojaa antava passivointikerros (oksidikalvo). Peittaus parantaa maalin tarttuvuutta.

Peittaus antaa RST-tuotteelle puhtaan metallisen ja silkinhimmeän pinnan.

Standardi
Ei voimassa olevaa standardia.

Sähkösinkitys

Tuotteen maksimimitat
3,0 x 0,7 x 1,3 m

Käyttötarkoitus/ominaisuudet
Sähkökemiallinen prosessi saostaa tuotteen pinnalle erittäin kiiltävän, erinomaisesti peittävän ja jakaantuvan sinkkipinnan.

Normaalisti kaikki sähkösinkityt pinnat passivoidaan välittömästi sinkityksen jälkeen osana pinnoitusprosessia, tällä estetään sinkkipinnalle muodostuvan ns. valkoruosteen muodostuminen. Olemme luopuneet kokonaan Cr6+-ja kobolttia sisältävistä passivoinneista.

Sinkkipinnoitetta käytetään ensisijaisesti antamaan tuotteille mahdollisimman hyvä suoja korroosiota vastaan. Pinnoitteella tuotteet saavat myös dekoratiivisia ominaisuuksia, kiiltoa, tasaisuutta, tiettyä väriä, ja se toimii hyvänä alustana maalaukselle.

Valittavissa on joko ripustus tai rumpupinnoitusmenetelmä.

Passivoinnit
Sinkkipinnalle muodostuva reaktiopinnoite, joka suojaa sinkkipintaa korroosion muodostukselta.

Passivointi valitaan joko värin tai tarvittavan korroosion keston mukaan:

 • sininen
 • keltainen (irisoiva) tai
 • musta.

Cr3+-sinipassivointi (RoHS-hyväksytty ja kobolttivapaa)
Sinkkipinnoitteille tarkoitettu passivointikylpy tuottaa korkeakiiltoisen ja voimakkaan sinisen passiivikerroksen. Perustuu vain kolmiarvoisiin kromiyhdisteisiin. Kiilto, väri ja korroosionsuoja säilyvät lämpökäsitellyissäkin kappaleissa. Passivoinnilla saavutetaan minimissään 100 tunnin (EN ISO 2081) valkoruosteen kesto.

Cr3+-keltapassivointi (RoHS-hyväksytty)
Sinkkipinnoitteille tarkoitettu kolmiarvoiseen kromiin perustuva keltapassivointi, jolla saavutetaan korkea korroosionkesto. Passivoitu pinta on sävyltään keltaisen irisoiva. Passivoinnilla saavutetaan minimissään 100 tunnin (EN ISO 2081) valkoruosteen kesto.

Passivoinnilla saavutetaan minimissään 100 tunnin (EN ISO 2081) valkoruosteen kesto.

Cr3+-mustapassivointi (RoHS-hyväksytty)
Mustapassivointi antaa sinkitylle kappaleelle huolitellun ja kauniin mustan ulkonäön, joka on myös teknisesti korkealuokkainen. Yhdessä sinkityksen, Cr3+-mustapassivoinnin ja jälkikäsittelyn kanssa tuotteelle saadaan erittäin hyvä korroosiosuoja ja visuaalinen ulkonäkö. Pintakäsitellyt tuotteet ovat myös lämpökäsiteltävissä.  Cr3+-mustaopassivoinnin kanssa käytetään aina sealer-jälkikastoa.

Sinkitty ja mustapassivoitu pinta soveltuu hyvin myös maalauksen pohjakäsittelyksi, antaen maalille erinomaisen kiinnitysalustan ja lisäsuojan.

Pinnoite täyttää EN ISO 2081:2018 -standardin ja RoHS-direktiivin vaatimukset. Lisäksi pinnoite täyttää Euroopan romuautodirektiivin (ELS) vaatimukset hyötyajoneuvoille ja niiden osille.

Cr3+-Lanthane TR 175 –paksukalvopassivointi (RoHS-hyväksytty)
Sinkkipinnoitteille tarkoitettu kolmiarvoiseen kromiin perustuva nanopartikkeleita sisältävä passivointijärjestelmä. Passivointikerros antaa tuotteille kirkkaan hieman hopean irisoivan kalvon, jonka korroosiosuojausominaisuudet ovat erinomaiset nanopartikkeliteknologian ansiosta. Passivoinnilla saavutetaan minimissään 250 tunnin (EN ISO 2081) valkoruosteen kesto. Hyvä itsesuojausominaisuus, jolloin sinkkipintaan asti ulottuvaan naarmuun ei ala välittömästi muodostua valkoruostetta. Vain ripustuslinjalla.

Tiivistyskäsittely (sealer)
Tiivistys on sinkityille ja passivoiduille pinnoille tarkoitettu jälkikasto. Se antaa passivoiduille tuotteille lisäkorroosiosuojan. Vain ripustuslinjalla.

Lakka
Väritön vesiohenteinen kuivausuunilakka sinkitylle ja passivoidulle pinnalle. Lakkaa käytetään suojaamaan mm. putkimaisissa rakenteissa kohtia, joihin sinkki ei ulotu. Lisäksi lakka antaa lisäsuojan korroosiota vastaan ja ehkäisee pinnoitteessa jälkikäteen tapahtuvat värimuutokset.

Standardi
EN ISO 2081

Tinaus

Tuotteen maksimimitat
2,7 x 0,5 x 1,3 m

Käyttötarkoitus/ominaisuudet
Sähkökemiallinen prosessi saostaa tuotteen pinnalle korkeakiiltoisen ja erinomaisesti tasoittuvan tinapinnan. Lisäksi saostetulla tinapinnoitteella on erinomaiset juotos- ja sähköominaisuudet. Alumiinituotteiden tinauksessa käytetään aina välipinnoitteena nikkeliä.

Pinnoite soveltuu erinomaisesti käytettäväksi tekniseen pinnoitukseen sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa.

Valittavissa on joko ripustus -tai rumpupinnoitus menetelmä.

Standardi
EN ISO 2093

Lisäpalvelut

 • Mekaaninen hionta / kiillotus
 • Lasikuulapuhallus
 • Täryhionta
 • Vetyhaurauden poisto
 • Varastointi
 • Kuljetus
 • Kokoonpano
 • Pakkaus asiakaspakkaukseen
 • Erilaiset suojaukset

Ohjeet pintakäsittelyyn tuotavista tuote-eristä

Jotta saamme tilauksesi mahdollisimman nopeasti ja helposti työn alle, toimitathan tuote-eräsi mukana täytettynä valmiiksi laatimamme lähetteen.

Voit myös laatia lähetteen itse, jolloin toivomme löytävämme siitä seuraavat tiedot:

 • Asiakkaan täydelliset yhteystiedot
 • Tuotavan erän työnumero tai merkki (esim. työmaan nimi)
 • Tuote-erään mahdollisesti liittyvä tarjousnumero 
 • Haluttu pintakäsittely (esim. sähkösinkitys, anodisointi, jne.)
 • Sähkösinkityksen yhteydessä on mainittava myös haluttu passivointi (esim. keltapassivointi)
 • Tieto mahdollisista jälkikäsittelyistä (esim. maalaus, passivointi, jne.)
 • Tieto ennalta sovituista lisätöistä (esim. kierteiden avaus, pintojen suojaaminen, jne.)
  Pintojen suojauksesta ja erityispakkauksesta tulee myös toimittaa siihen tarvittavat piirustukset ja ohjeet
 • Elektrolyyttiseen pinnoitukseen toimitettavissa erissä on oltava maininta myös mahdollisista pintakäsittelyä edeltävistä lisätöistä (esim. kiillotus, lasikuulapuhallus, jne.)
 • Lähetyslista, jossa on eritelty pinnoitettavan erän sisältö kollitietoineen esim.
  4 kpl PP100*100*4 L=3500-4000 / 1 nippu
  6 kpl HEA 200 L=2500 / 1 nippu
  2 kpl KEHÄ PP80*80*3 1500*4000 / 1 nippu
  154 kpl ALUSLEVYJÄ 50*50*2,5 / 1 lava
 • Tieto mahdollisesta jatkotoimituksesta (toimitusosoite, rahdin kuljettaja, maksaja, mahdolliset sopimusnumerot, yms.)
 • Mikäli asiakas tilaa erän tukkurilta tai alihankkijalta, tulee erän mukana toimittaa yllä mainitut tunnistetiedot, kuten myös suorissa asiakastoimituksissakin.

Palvelu on saatavilla alla olevissa toimipisteissä

Yhteyshenkilösi

Ota yhteyttä

Haluatko antaa palautetta, kysyä jotain tai jakaa meille uusia ideoita? Onnistuimmeko erityisen hyvin jossakin? Kerro meille, jotta voimme jatkossakin toimia samalla tavalla.

Muita palveluja

Kuumasinkitys

Kuumasinkitys antaa erittäin kestävän ja huoltovapaan korroosiosuojan teräsrakenteillesi jopa vuosikymmeniksi, pienentäen niiden elinkaarikustannuksia esimerkiksi maalaukseen nähden.

Lue lisää

Teräsrakenteet

Valmistamme kantavat teräsrakenteet piirustustesi mukaan monipuolisesti aina raitioteistä voimalinjoihin ja sähköasemiin. Meiltä saat vaivattomasti teräsrakenteidesi toimituksen työmaallesi esiasennettuna Suomen lisäksi myös Ruotsiin ja Baltian maihin.

Lue lisää